Vándorkedv szakosztály

A Vándorkedv Szakosztály tagjai maguk mérik fel a vállalt kilométerek számát, legyen szó akár szelíd, baráti kirándulásról, akár szikár magashegyi túrákról, vagy családos nyári táborokról.

Rendszeres programunk havonta egy alkalommal: Kiránduljunk együtt! - egynapos kirándulás, jellemzően 10-15 fő részvételével.

A szakosztály túrafelszerelést is kölcsönöz mindazok számára, akik nem rendelkeznek kellő számú, vagy megfelelő minőségű felszereléssel. (Sátrak, derékaljak, esőponcsók, túrabotok és térképek kölcsönözhetők.)


Szakosztályvezető: Török Tamás


Képes beszámoló a november jubileumi kirándulásról

A Vándorkedv szakosztály 2005. ősze óta szervez közös kirándulásokat. Évente hatot; hármat tavasszal és hármat ősszel. Így jutottunk el mostanra a 75. kiránduláshoz. A jubileumi utat a Budai-hegységben jártuk végig, szikláról sziklára.
A hűvösvölgyi villamos "Nagyhíd" megállójánál találkoztunk, majd nekivágtunk az első sziklának, ami a villamosmegállóból is látszott már. Ennek ellenére sikerült kisebb tévesztéssel eljutni az Apáthy-sziklához. Néha a házak között vezető út a legnehezebb!

Képes beszámoló az áprilisi kirándulásról

A tavaszi második közös kirándulás a Gerecse nyugati szélére vezetett. Eddig még nem látogatott tájakra mentünk, a Tatabánya felett magasodó hegyekbe.

Képes beszámoló a márciusi kirándulásról

Az év első közös kirándulására március 24-én került sor. Ezúttal a Pilis legdélebbi részén barangoltunk. Csobánkáig hévvel, majd busszal utaztunk. Csobánka szélén indul a turistaút, melyen az Oszoly-csúcsra lehet feljutni (328 m). Egy órás könnyű gyaloglás után felértünk a tetőre.  Hatalmas apostoli kettős-kereszt és zászlótartó várja az ide érkezőket. Nagyszerű kilátás is élvezhető innen, különösen tiszta időben. Nekünk nem volt ebben részünk, de Csobánka település makettszerű elhelyezkedését megcsodáltuk alattunk.

Képes beszámoló a novemberi kirándulásról

Az év utolsó kirándulására a megszokottnál rövidebb útvonalat választottunk. Szerencsére ezen a novemberi napon ismét kegyes volt hozzánk az időjárás.
A Batthyány téri hév állomáson gyülekeztünk - mint legtöbbször - és Pomázig utaztunk. Itt felszálltunk a buszra, néhány megálló erejéig.

Beszámoló az októberi kirándulásról

Az októberi kirándulás a Budaörs feletti dombokra, hegyekre vezetett. A kitűnő időnek is köszönhetően 23-an gyűltünk össze a Gazdagréti út - Törökbálinti út keresztezésénél.

Oldalak