Vándorkedv szakosztály

A Vándorkedv Szakosztály tagjai maguk mérik fel a vállalt kilométerek számát, legyen szó akár szelíd, baráti kirándulásról, akár szikár magashegyi túrákról, vagy családos nyári táborokról.

Rendszeres programunk havonta egy alkalommal: Kiránduljunk együtt! - egynapos kirándulás, jellemzően 10-15 fő részvételével.

A szakosztály túrafelszerelést is kölcsönöz mindazok számára, akik nem rendelkeznek kellő számú, vagy megfelelő minőségű felszereléssel. (Sátrak, derékaljak, esőponcsók, túrabotok és térképek kölcsönözhetők.)


Szakosztályvezető: Török Tamás


Beszámoló a májusi kirándulásról

Legutóbb május közepén kirándultunk együtt, ideális körülmények között. A Batthyány térről indultunk, és Pomázon át Dobogókőig utaztunk. Először letekintettünk a Duna-kanyarra, majd elindultunk a Thirring-sziklák felé, meredeken lefelé. A hegy északi lejtőjén több hatalmas sziklatorony meredezik, melyet egy körsétával lehet megtekinteni. Ez visszavisz a hegytetőre, ahonnan elindultunk Dömös irányába, végig lefelé.

Beszámoló az áprilisi kirándulásról

Két év kihagyás után végre megint együtt kirándulhattunk! Sokan vártunk már erre a napra, bár az esőre hajló idő sokakat visszatartott.A Batthyány téren gyülekeztünk, 11-en indultunk útnak. Első állomásunk a Holdvilág-árok volt, ami másokat is ide csábított, kisebb torlódás alakult ki a létránál. Úticélunk a Bölcső-hegy volt, ahol novemberben adták át az új kilátót. Tetejéről pazar körkilátás nyílik, érdemes felkeresni. Innen Lajos-forrás - a népszerű vízforrás - néhány perces sétával elérhető.

Képes beszámoló a november jubileumi kirándulásról

A Vándorkedv szakosztály 2005. ősze óta szervez közös kirándulásokat. Évente hatot; hármat tavasszal és hármat ősszel. Így jutottunk el mostanra a 75. kiránduláshoz. A jubileumi utat a Budai-hegységben jártuk végig, szikláról sziklára.
A hűvösvölgyi villamos "Nagyhíd" megállójánál találkoztunk, majd nekivágtunk az első sziklának, ami a villamosmegállóból is látszott már. Ennek ellenére sikerült kisebb tévesztéssel eljutni az Apáthy-sziklához. Néha a házak között vezető út a legnehezebb!

Képes beszámoló az áprilisi kirándulásról

A tavaszi második közös kirándulás a Gerecse nyugati szélére vezetett. Eddig még nem látogatott tájakra mentünk, a Tatabánya felett magasodó hegyekbe.

Képes beszámoló a márciusi kirándulásról

Az év első közös kirándulására március 24-én került sor. Ezúttal a Pilis legdélebbi részén barangoltunk. Csobánkáig hévvel, majd busszal utaztunk. Csobánka szélén indul a turistaút, melyen az Oszoly-csúcsra lehet feljutni (328 m). Egy órás könnyű gyaloglás után felértünk a tetőre.  Hatalmas apostoli kettős-kereszt és zászlótartó várja az ide érkezőket. Nagyszerű kilátás is élvezhető innen, különösen tiszta időben. Nekünk nem volt ebben részünk, de Csobánka település makettszerű elhelyezkedését megcsodáltuk alattunk.

Oldalak