Vándorkedv szakosztály

A Vándorkedv Szakosztály tagjai maguk mérik fel a vállalt kilométerek számát, legyen szó akár szelíd, baráti kirándulásról, akár szikár magashegyi túrákról, vagy családos nyári táborokról.

Rendszeres programunk havonta egy alkalommal: Kiránduljunk együtt! - egynapos kirándulás, jellemzően 10-15 fő részvételével.

A szakosztály túrafelszerelést is kölcsönöz mindazok számára, akik nem rendelkeznek kellő számú, vagy megfelelő minőségű felszereléssel. (Sátrak, derékaljak, esőponcsók, túrabotok és térképek kölcsönözhetők.)


Szakosztályvezető: Török Tamás


Képes beszámoló az áprilisi kirándulásról

A tavaszi második közös kirándulás a Gerecse nyugati szélére vezetett. Eddig még nem látogatott tájakra mentünk, a Tatabánya felett magasodó hegyekbe.

Képes beszámoló a márciusi kirándulásról

Az év első közös kirándulására március 24-én került sor. Ezúttal a Pilis legdélebbi részén barangoltunk. Csobánkáig hévvel, majd busszal utaztunk. Csobánka szélén indul a turistaút, melyen az Oszoly-csúcsra lehet feljutni (328 m). Egy órás könnyű gyaloglás után felértünk a tetőre.  Hatalmas apostoli kettős-kereszt és zászlótartó várja az ide érkezőket. Nagyszerű kilátás is élvezhető innen, különösen tiszta időben. Nekünk nem volt ebben részünk, de Csobánka település makettszerű elhelyezkedését megcsodáltuk alattunk.

Képes beszámoló a novemberi kirándulásról

Az év utolsó kirándulására a megszokottnál rövidebb útvonalat választottunk. Szerencsére ezen a novemberi napon ismét kegyes volt hozzánk az időjárás.
A Batthyány téri hév állomáson gyülekeztünk - mint legtöbbször - és Pomázig utaztunk. Itt felszálltunk a buszra, néhány megálló erejéig.

Beszámoló az októberi kirándulásról

Az októberi kirándulás a Budaörs feletti dombokra, hegyekre vezetett. A kitűnő időnek is köszönhetően 23-an gyűltünk össze a Gazdagréti út - Törökbálinti út keresztezésénél.

Képes beszámoló a 2017. szeptemberi kirándulásról

Rendhagyó kirándulásra indultunk szeptember 9-én, ugyanis közös kirándulásaink 12 éves történetében ez volt az első 2 napos kirándulás! Persze, előzetesen felmértük az igényeket, és ez alapján foglaltunk szállást is a Somhegyi turistaházba.

Összesen 16-an indultunk el a Batthyány térről, négyen csak a szombati 1 napos kirándulásra jöttek. Hévvel és busszal utaztunk, Dobogókő közelében a Kétbükkfa-nyeregnél szálltunk le. Az első napon 15 km várt ránk, 470 m szintkülönbséggel.

Oldalak