Szakosztályok

Családos Szakosztály

A Családos Szakosztály a szülők és gyermekeik közös együttlétének örömét kívánja elősegíteni színvonalas és rendszeres programok által.

Klub Szakosztály

Aktuális:

Társasjáték-klub szerdánként:
/node/181

Jégtánc hétfőnként:
/node/780

Szieszta tavasszal és ősszel (nem SzIE rendezvény, de tőlünk indult):
http://szieszta.net/

A fiatalabb korosztály az Egyesület jövőjének ígérete. A Klub Szakosztály kínálata az őket megérintő számtalan lehetőség egyike, amely összejövetelein a kultúra, a politika, a tudomány egy-egy szeletét tálalja fel.

Evangelizációs Szakosztály

Az Evangelizációs Szakosztály elsődleges feladata a hitéletben tájékozódni kívánók megszólítása. Az elmélyülést az alkalmankénti hétvégi összejövetelek, nyári lelkigyakorlatok segítik.

SzIE Szabadegyetem

Tizennégy éve működő szabadegyetemünk azzal a céllal indult, hogy értelmiségi fiatalok számára lehetőséget biztosítson a közélet, a politika, a kultúra napi problémáiról való beszélgetésre és ezáltal az önképzésre. A klubestek mellett tárlatvezetéseket, kastélytúrákat és színházlátogatásokat is szervezünk.

Guriga Szakosztály

A Guriga Csoport tevékenysége bizonyosan az emberi figyelem egyik legszebb gesztusát jelenti: támogatni azokat, akiket helyzetük részben vagy egészben fogva tart.

Vándorkedv szakosztály

A Vándorkedv Szakosztály tagjai maguk mérik a felvállalt kilométerek számát, legyen szó akár szelíd, baráti kirándulásról, akár szikár magashegyi túrákról, kalandos nyári táborokról.

Nyitott Szem Fotóskör

A fényképezés a modern technika számtalan ötletével különösen közel áll a fiatalokhoz.

Magyar Borkultúráért Asztaltársaság

Kéthavonta baráti találkozás keretében ismerkedünk a magyar borok világával.

Zöld Kör, a SZIE teremtésvédelmi munkacsoportja

A hívő ember számára a  tudatos életforma része a teremtett világ megőrzéséért érzett felelősség.  A Zöld Kör, a SZIE teremtésvédelmi munkacsoportjaként ennek tudatosítása érdekében a SZIE tagsága, a Szent Imre Plébánia közössége és a Szentimreváros lakói megszólítására törekszik.

Művészetek Szerelmesei

A „Művészetek Szerelmesei” Rajzklub tagjai képzőművészeti alkotásokat hoznak létre Szalay József művésztanár szakmai útmutatása segítségével.