Teremtésvédelmi Munkacsoport

Bevezető gondolataink:

A hívő ember számára a  tudatos életforma része a teremtett világ megőrzéséért érzett felelősség.  A Teremtésvédelmi munkacsoport ennek tudatosítása érdekében a SZIE tagsága, a Szent Imre Plébánia közössége és a Szentimreváros lakói megszólítására törekszik.

Lelkes munkacsoportunk Ferenc pápa 2015-ben megjelent Laudato si', Áldott légy című enciklikájának népszerűsítésével a környezettudatosabb életforma kialakítására kívánja felhívni a figyelmet. Célunkat környezetvédelmi és teremtésvédelmi akciók, programok, konferenciák szervezésével, saját környezetkímélő életformánk megélésével kívánjuk elérni.

A Teremtő parancsa , hogy az ember a Földet „művelje és őrizze”, és „uralkodjék” rajta, mely egyet jelent a rábízott javakkal a jó gazda módjára való sáfárkodással, nem pedig azok rövidtávú felélésével. Havi rendszerességú találkozóinkra várunk minden csatlakozni vágyót, hogy a kitűzött céljainkkal minél több emberhez eljuthassunk!

2023. év nagyobb eseményeink:

  • Szent Imre Plébánia nyári táborában való aktív részvételünk
  • Megtelt a Plébánia nagyterme majd 80 érdeklődővel a Ferenc pápa Laudato si' enciklikája nyomán készült film közösségi vetítésén szeptember 29-én és az azt követő beszélgetésen. A beszélgetést dr. Szabó Eszter, a Laudato Si' Mozgalom magyarországi vezetője moderálta, melynek résztvevői voltak: Dr.Márialigeti Károly, Dr.Zlinszky János biológusok és Soós Rita közgazdász volt.
  • Plébánia búcsúján kigtelepültünk a SZIE sátorba.Jelmondatunk: Ültess el egy magot!

Elérhetőségünk: szie.teremtesvedelem@gmail.com

dr. Ujlaky Eszter +36 209793434