Zöld Kör

A hívő ember számára – legyen bármely nagy világvallás követője is – a környezetvédelem egyet jelent a Teremtett világ megőrzésével.

A Zöld Kör célja, hogy elsősorban a SZIE tagsága, a plébánia közössége, egy (még) környezettudatosabb életforma kialakításának gondolatával azonosuljon, és ennek megfelelően éljen, úgy az óvodában/iskolában, mint a munkahelyen, saját otthonában, de a Templom és a Plébánia falai között is.

A Teremtő parancsa a teremtett ember felé, hogy a Földet „művelje és őrizze”, és „uralkodjék” rajta, mely egyet jelent a jó gazda sáfárkodásával a rábízott javakkal, nem pedig a javak rövidtávú felélésével.

Célunkat környezetvédelmi=teremtésvédelmi akciók, hittanórák, konferenciák szervezésével, saját környezetkímélő életformánk megélésével kívánjuk elérni.


Szakosztályvezető: Nemes Gábor

Kedves Testvérek!

Napjainkban sok probléma fenyegeti a teremtett világunkat. Ezek között van olyan, amin nem tudunk változtatni (pl. a háború), de szerencsére van olyan területe is a félelemkeltő veszélyeknek, amin lehetőségünk van jobbítani. Ezért a plébániai közösség néhány teremtésvédelem iránt elkötelezett tagja arra vállalkozott, hogy a saját területükön szerzett tudásukkal segítik a teremtésvédelem előmozdítását a Szent Imre Plébánián és annak vonzáskörzetében.

SZIE tagsági kirándulás

BESZÁMOLÓ A SZIE TAGSÁGI KIRÁNDULÁSRÓL

„Az összes közül ez volt eddig a legjobb kirándulás.”  Így mesélte valaki az elmúlt választmányon, aki sajnos nem volt részese május 11-i  zebegényi kirándulásunknak, ám másoktól ezt hallotta róla! Akik pedig ott voltunk, tanúsíthatjuk, hogy így is volt, hasonlóképpen éreztük.