Zöld Kör, a SZIE teremtésvédelmi munkacsoportja

A hívő ember számára a  tudatos életforma része a teremtett világ megőrzéséért érzett felelősség.  A Zöld Kör, a SZIE teremtésvédelmi munkacsoportjaként ennek tudatosítása érdekében a SZIE tagsága, a Szent Imre Plébánia közössége és a Szentimreváros lakói megszólítására törekszik.

Lelkes munkacsoportunk Ferenc pápa 2015-ben megjelent Laudato si', Áldott légy című enciklikájának népszerűsítésével a környezettudatosabb életforma kialakítására kívánja felhívni a figyelmet. Célunkat környezetvédelmi és teremtésvédelmi akciók, programok, konferenciák szervezésével, saját környezetkímélő életformánk megélésével kívánjuk elérni.

A Teremtő parancsa , hogy az ember a Földet „művelje és őrizze”, és „uralkodjék” rajta, mely egyet jelent a rábízott javakkal a jó gazda módjára való sáfárkodással, nem pedig azok rövidtávú felélésével. Havi rendszerességú találkozóinkra várunk minden csatlakozni vágyót, hogy a kitűzött céljainkkal minél több emberhez eljuthassunk!

Jelmondatunk: Ültess el egy magot!

Elérhetőségünk: sziezoldkor@gmail.com

 

Kedves Testvérek!

Napjainkban sok probléma fenyegeti a teremtett világunkat. Ezek között van olyan, amin nem tudunk változtatni (pl. a háború), de szerencsére van olyan területe is a félelemkeltő veszélyeknek, amin lehetőségünk van jobbítani. Ezért a plébániai közösség néhány teremtésvédelem iránt elkötelezett tagja arra vállalkozott, hogy a saját területükön szerzett tudásukkal segítik a teremtésvédelem előmozdítását a Szent Imre Plébánián és annak vonzáskörzetében.

SZIE tagsági kirándulás

BESZÁMOLÓ A SZIE TAGSÁGI KIRÁNDULÁSRÓL

„Az összes közül ez volt eddig a legjobb kirándulás.”  Így mesélte valaki az elmúlt választmányon, aki sajnos nem volt részese május 11-i  zebegényi kirándulásunknak, ám másoktól ezt hallotta róla! Akik pedig ott voltunk, tanúsíthatjuk, hogy így is volt, hasonlóképpen éreztük.