Guriga Szakosztály

A Guriga Csoport tevékenysége bizonyosan az emberi figyelem egyik legszebb gesztusát jelenti: támogatni azokat, akiket helyzetük részben vagy egészben fogva tart.

Mozgás-, látás- és hallássérültek e tapintatos háttérrel egyaránt részesei lehetnek azon eseményeknek, amelyek szellemi-testi készenlétükre jótékonyan hatnak.

A Guriga klub izgalmas beszélgetések színhelye, a tavasz beköszöntével ezt ország- és természetjárás, télen színház-, mozi- és múzeumi él­mények teszik teljessé.

A hangszalagra rögzített több, mint 140 könyv a látás­sérülteknek 900 óránál is bőségesebb "olvasnivalót" kínál.


Szakosztályvezető: Szuhaj Eszter


A Guriga csoport mindkét nemből segítőket vár a január-februári múzeumi programjaira, a tavaszi kirándulásokra és a nyári plébániai-egyesületi nagy táborra! A fenti alkalom remek lehetőség az ismerkedésre. Aki fél éven át havi egy szombaton és havi egy péntek este programjaink többségén szívesen segítene tolókocsis barátainkat tolni, étkezés és egyéb területen személyi segítséget nyújtani nekik, jöjjön!


A SZIE Guriga csoport szeretettel várja 2012 őszi szabadidős programjaira az újbudai mozgássérült, látássérült embereket. Várják azokat az önkénteseket is, akik szívesen vállalnak közösséget velük.

Információ és jelentkezés: Szuhaj Eszter, szuhaj.eszter [kukac] hdsnet.hu, tel: +36 1 209 3963


Guriga 2018.09.16. Főzőnap

A Plébániai Főzőnapon remekül éreztük magunkat. Jó volt a társaság, remek volt az időjárás. A szervezők minden elképzelhető kényelemről gondoskodtak: volt asztal, pad, bográcsállvány, bogrács, palack rózsával, fakanál. Ezen kívül vittünk pár dolgot és CSIRKE FINOMSÁG A’LA FÓRUM néven egy jó tucat kóstolójegy ellenében nemcsak mi, hanem sok más „családtag” is jóllakott. Tizenkilencen voltunk, egy asztaltársaság a 15 közül. Nagyon ízlettek a díjazott ételek is és a desszert finomságok, mint pl. a mákos guba gyümölccsel.

SZIE tagsági kirándulás

BESZÁMOLÓ A SZIE TAGSÁGI KIRÁNDULÁSRÓL

„Az összes közül ez volt eddig a legjobb kirándulás.”  Így mesélte valaki az elmúlt választmányon, aki sajnos nem volt részese május 11-i  zebegényi kirándulásunknak, ám másoktól ezt hallotta róla! Akik pedig ott voltunk, tanúsíthatjuk, hogy így is volt, hasonlóképpen éreztük.