Egyéb tevékenységek

Szellemi-lelki hétvége

Az Egyesület mindennapi aktivitását egyéni, egyedi színek egészítik ki, amelyek a közösség életében lendületet adnak és keretet biztosítanak. Szellemi-Lelki Hétvégék címmel a SZIE az Albertfalvi Keresztény Társas Körrel és a Karolina Egyesülettel közösen, minden ősszel előadássorozatot rendez.

Bál

Előzetes: a 2015. évi SzIE bált november 14-én szombat este 7-től tartjuk a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban (1114 Bp. Villányi út. 27.).

A SZIE nagy őszi eseménye a Szie Bál, amely a tartalmas szórakozáson túl - a hagyományoknak megfelelően - ismerkedési lehetőség és generációk találkozási pontja. A SZIE bál honlapján értesülhetnek a következő bállal kapcsolatos minden tudnivalóról és képes beszámolókat olvashatnak az előző évek báljairól.

Lókúti kulcsosház

Az egyesület a bakonyi Lókút község plébániáját 1996 és 2013 között, folyamatos felújítás mellett kulcsosházként működtette.

Keresztállítás

A SZIE és a Plébánia tagjai az elmúlt években hét keresztet állítottak hegységeinkben.

Tábor

Négyévenként rendezzük meg a SzIE és a Szent Imre Plébánia közös, többszáz személyes nagytáborát.

Könyvkiadás

Egyesületünk komoly helytörténeti munkát végez, amelynek keretében kiadványokat jelentet meg, bemutatva a kerület neves embereinek, utcáinak, épületeinek, intézményeinek múltját.

Hangversenyek, irodalmi estek

Az egyesületünk nevéhez kapcsolódó kulturális tevékenységek között kiemelt szerep jut az irodalmi és zenei programoknak.