Kiránduljunk együtt!

Kedves Kirándulótársak!
Az idei őszi kiránduló szezon rendhagyó módon alakul. Két alkalommal is keresztállításhoz kapcsolódik a tervezett kirándulás.
Időpontok: szeptember 24. szombat - Börzsöny, Rakodó-nyereg. A kidőlt Szent István kereszt újraállítása. Részleteket lásd lejjebb!
Október 22. szombat - Prédikálószék. Új kilátó és az áthelyezett Szent László kereszt megtekintése.
November 12. szombat - kirándulás a Budai hegyekben.

 

Keresztállítás a Börzsönyben

Tavaly decemberben kaptunk hírt arról, hogy a 19 évvel ezelőtt a Börzsönyben felállított Szent László kereszt elöregedett, és kidőlt a helyéről.
Elkészült az új kereszt, és megtörtént az alapozási munka is. A kereszt felállítására és felszentelésére szeptember 24-én kerül sor, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A helyszín megközelítése egyénileg történik. Javasolt útvonal és adatok:
Vonattal: Bp. Nyugatiból Kismarosig (indul: 8.07), majd átszállás a Királyrétig közlekedő erdei vasútra (indul: 9.00). Királyrétről gyalogosan lehet elérni a Rakodó-nyerget, táv: 7 km a piros sáv, majd kék+ jelzésen, menetidő kb. 2,5 óra, szintemelkedés 570 m.
Autóval: Királyrétig, ahol parkolójegy váltása kötelező, ezzel a Cseresznyefa parkolóig mehetünk (2000.- Ft/autó). Innen gyalogosan lehet elérni a Rakodó-nyerget, a kék+ jelzésen. Táv: 4 km, szintemelkedés 390 m, menetidő kb. 1,5 óra.
A kereszt felállítására 13 órakor kerül sor.
A Királyrétre való visszatérés, hazautazás szintén egyénileg történik.
A jelentkezők előzetes regisztrálása segíthet a telekocsi szervezésben.
Várjuk az autóval és gyalogosan érkezők előzetes jelentkezését a torokt[kukac]gmail.com címen.

A Cseresznyefa parkolótól 10.45-kor vezetett túra indul.

Török Tamás

Dátum: 
2016. szeptember 24., szombat - 08:00