Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Képes beszámoló a májusi jubileumi kirándulásról

Gyönyörű kiránduló időben gyülekeztünk május első szombatján a Szent Imre templom előtt. Jubileumi kirándulásra indultunk, ezúttal külön e célra rendelt busszal. Mindenki pontosan érkezett, így fél nyolckor el is indultunk, éppen negyvenen.

Szilvásváradig meg sem álltunk, ott is csak annyi időre, míg megváltottuk az úthasználatot Olasz-kapuig. Fél 11-kor értünk fel 840 méter magasra. A tágas parkolóban még két család csatlakozott hozzánk, így 50-en lettünk!

Istállós-kőig együtt haladt mindenki, ez 3 km gyaloglást jelentett, kevés emelkedővel. Szikrázó napsütés fogadott bennünket a csúcson, ahol előbb Ágostházy Imre emlékezett az Egyesület megalakításának 25. évfordulóján, majd Török Tamás idézte fel a keresztállítás nehézségeit és szépségeit. Az egykori keresztállítók közül hárman voltak jelen most is! Merza Jóska bemutatta a SZIE keresztjeiről összeállított kis füzetet, amit többen igényeltek most is, azzal a céllal, hogy megpróbálják végig járni valamennyit. Jelen volt a "karbantartó csapat" is, akik 3 héttel korábban felújították a keresztet. Néhány bevéséstől eltekintve, 20 év után is szép állapotban van a Szent Imre kereszt.

A jelenlévők közül az egyetlen Imre  (Ágostházy) koszorút helyezett el a kereszten, majd Szent Imre herceg tiszteletére énekeltünk.

Miután elfogyasztottuk ebédünket, két csoportban indultunk tovább. Kilencen választották a rövidebb túrát, ők Varga Péter vezetésével a Gerennavárig gyalogoltak. A másik csoport volt a népesebb, ők 31-en vágtak neki a hátralévő 9 km-nek. A Tar-kőről gyönyörű kilátás nyílik a Bükk déli részére, mintha egy terepasztalt látnánk a lábaink alatt. Tovább haladva a Zsidó-réten vágtunk át, töbörről töbörre haladva, megcsodálva a Teremtő alkotását.

A két csapat fél 6-kor találkozott ismét, és indult haza, Szentimreváros felé. Élményekben gazdag, szép napot hagytunk magunk mögött. Az Egyesület és a keresztállítás kettős jubileuma méltó ünnepet kapott.