Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Beszámoló a 2014. áprilisi jubileumi kirándulásról

 A Vándorkedv szakosztály "Kiránduljunk együtt!" programsorozata 2005. szeptemberben indult útjára. Minden évben ősszel és tavasszal 3-3 közös kirándulás volt, többnyire a Budai-hegységben és Pilisben. Három alkalommal csatlakoztunk az Élő Rózsafüzér zarándoklathoz.
Eddig megtett kilométereink közelítik a 700-at. Pontos létszámadataink nincsenek, de az eddigi 49 alkalommal összesen kb. 650 fő vett részt. Így érkeztünk el áprilisban az 50. kiránduláshoz.

Rendhagyó módon szerveztük ezt a túrát. Közösen utaztunk autóbusszal a Mátrába. Az útvonal megválasztásánál egy másik évfordulóra is figyelemmel voltunk: felkerestük a 15 évvel ezelőtt állított Szent Erzsébet keresztet.
Az előrejelzések semmi jóval nem biztattak! Egész napos esőre kellett számítanunk, ennek ellenére majd' minden jelentkező dacolt az időjárással, és 25-en szálltunk be a buszba a Szent Imre templom előtt.
Mátraházáig utaztunk, innen indult a közös túránk. Mire kiszálltunk a buszból, már nem volt szükség az esőkabátokra. Kékes-tetőig tartott a bemelegítő szakasz, ez 2 km volt. Itt készült első csoportképünk.
A Szent Erzsébet keresztig együtt haladtunk. A keresztnél való megemlékezés során Erzsébet életéről hallgattuk meg az ismert és kevésbé ismert eseményeket. Ezután díszes koszorút helyeztünk el a kereszten, a felállítás 15. évfordulójára emlékezve. A résztvevők közül tízen ott voltak a 15 évvel ezelőtti eseményen is!
Rövid ebédszünet után kettévált a csapat. Öten egy rövidebb útvonalon, húszan pedig a Sas-kőt is érintve, hosszabb úton közelítették meg a völgyben lévő Pisztrángos-tavat. Útközben sok szép szalamandrával találkoztunk.
A Pisztrángos-tónál kellemes pikniket tartottunk, még egy ünnepi torta is került az asztalra! Az út fárasztó élményeit is megbeszéltük, majd borral koccintottunk az eltelt szép jubileumi nap örömére.
Buszunk a Vörösmarty turistaháznál várt bennünket, ahonnan este nyolcra érkeztünk vissza Szentimrevárosba.
 

Török Tamás