Képes beszámoló a 2019. márciusi kirándulásról

Első tavaszi kirándulásunk a Budai-hegységbe vezetett. Hűvösvölgyben volt a találkozó, és túlzás nélkül állítható, megtöltöttük a Nagykovácsiba induló buszt! 38-an indultunk, ami rekord létszám. Igaz, az időjárás rendkívül kedvező volt, és már sokan ki voltak éhezve egy kis mozgásra a szabadban. Néhányan az unokáikat is elhozták, ami örvendetes a jövőre nézve.
Első célpontunk a Nagy-Szénás 550 m magas csúcsa volt, ami közelről inkább dombtetőnek nevezhető. Szép kilátás fogadott bennünket, és még 50 másik turista! Népszerű hely, könnyen megközelíthető.
Innen az út további része szinte végig lefelé vezetett. A Zsíros-hegy közelében nagyszerű pihenőhelyet találtunk, ahol megebédeltünk. Kis kitérőt tettünk az Alsó Zsíros-hegyre, ahonnan szintén nagyszerű kilátás nyílik. Visszakapaszkodtunk az egykori turistaházig, ahonnan egy óra alatt lesétáltunk Solymárra.
Az út során sok helyen ibolyamezők mentén haladtunk, de láttunk tavaszi héricset és néhány gyönyörű leánykökörcsint is. Solymár utcáin két virágzó liliomfa látványában gyönyörködtünk.
Három órakor Hüvösvölgyben voltunk, ahol már vártak ránk a szentimrevárosi villamosjáratok.

Lejegyezte: Török Tamás

Galéria: