Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Megújult a Nagyboldogasszony kereszt

 Az Egyesület 1996-2002. között hét fakeresztet állított, különböző hegységeinkben. Közülük a Nagyboldogasszony keresztet éppen 15 éve, 2000-ben.

Az azóta eltelt idő az állapotában komolyabb romlást eredményezett, aktuálissá vált a felújítása. Május 30-31-én 3-3 fős csapatok indultak fel a Nagy-Gete tetejére, hogy eltüntessék a durva hibákat, megújuljon a kereszt látványa.

Az első napon a kereszt lecsiszolása, a fapótlás elkészítése és alapozó festés történt. Másnap a végleges festés és a tetejére "rézsapka" felhelyezése jelentette a munkálatok befejezését.

A krónikához tartozik, hogy az első napon rendezték a "Kinizsi 100" teljesítménytúrát, amelynek egyik ellenőrző pontja éppen a Nagy-Getén van. Így 6-800 túrázó is hosszabb rövidebb ideig szemlélte a nemes munkavégzést. Köztük volt Merza Józsi barátunk is, akivel kölcsönösen elcsodálkoztunk a különös találkozáson.

A képeken látható a felújítás előtti és utáni állapot, valamint a munkavégzés néhány pillanata.

Köszönet illeti a felújításban részt vevő tagtársainkat és segítőket: Horváth Zoltán, Jani János, Süveges Antal és Wilde György áldozatos munkáját.

Lejegyezte: Török Tamás