Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Beszámoló a 2011. évi SzIE bálról

A Szentimrevárosi egyesület 2011-ben is megrendezte hagyományos bálját. Idén hazai vizekre eveztünk, a bálnak a Szent Imre Gimnázium adott otthont sok év után ismét.

Idén is a táncé volt a főszerep, de a programot sok egyéb esemény színesítette. A kapunyitást követően a lelkesebbek Koós Zsuzsannától (Salsa Picante tánciskola) tanulhattak kubai salsát, majd a Saláta Társulat előadását nézhették meg. A társulat tagjai a gimnázium növendékei, és az angol humor műfajában adnak elő jeleneteket. A bálozókat négy rövid Monty Python jelenettel szórakoztatták.

A bál megnyitásaként előbb Ungvári Álmos szavalt, majd a nyitótáncosok keringője következett. Szesztai Attila, az egyesület elnöke az első bálozó nyitótáncosoknak emléklapot adott át, majd megnyitotta a bált.

A bál idén több helyszínen kínált programokat. A büfé a Gimnázium aulájába került, ahol a vendégek a Tamás bátya kunyhója termelői piac jóvoltából finom falatokat kóstolhattak. Jelen volt a Don Bosco cukrászda is, mindenki ingyen megkóstolhatta fagylaltjukat, mely az egyik legjobb a városban.

A Jazz-teázóban a Makafók együttes igazi jazzt játszott, de lehetett egy csendes teaházban is teázgatni. A borozóban idén a szekszárdi Neiner pince borait kóstolhatták meg a vendégek a borkóstoló alkalmával. A Fotószínház jóvoltából mindenki beöltözhetett, és különleges helyszíneken fotózkodhatott, és aki megkívánta, a koktélbárban vehetett magának hűsítőt.

Nagy népszerűségnek örvendett a Salsa terem, mely egész este nyitva állt, és ahol tovább ismerkedhettünk a latin tánc szépségével. A bálon volt táncverseny is, több lelkes pár versenyzett a helyezésekért, szép táncokat láthattunk. Tizenegy órakor következett a táncház. Ertl Péter vezetésével, és nagyon sok lelkes résztvevővel szatmári lassú és gyors csárdást tanultunk.

Éjfélkor a nyitótánc ismétlését láthattunk, majd a tombola következett, ahol értékes nyereményeket lehetett kapni, amelyeket a Magyarjég Kft., a Városfal Vendéglő, a Neiner Pince, a Tamás Bátya Kunyhója piac, és a Don Bosco cukrászda ajánlottak fel.

A bál hajnali fél háromig is eltartott a résztvevők lelkesedének köszönhetően. Reméljük mindenki jól érezte magát, köszönjük a segítők munkáját, és szponzoraink támogatását.

Külön köszönet a Szent Imre Gimnáziumnak a helyszínért, hogy a bál hazatérhetett. Reméljük, hogy a jövőben a bál nagyszerű alkalom lesz az egyesület, a plébánia és a gimnázium közösségeinek találkozására.

A bálon készült képeket itt lehet megtekinteni:

 

a Szentimrevárosi Egyesület és a főszervezők – Gilyén Péter, Mészáros Gergely, Meszéna Katalin, Meszéna László, Meszéna Zsolt, Pataki György, Stróbl Katalin, Varga Dávid, Varga Orsolya