Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Beszámoló a SZIE 2003. évi báljáról

Este 7 órakor nyitottuk kapuinkat. Az érkezõk a büfében vagy a tánctér körül gyülekeztek.


Az említett büfé. Szendvicsekkel, hozott sütikkel és emberekkel.

A nyitótánc megkezdéséig az érdeklõdõk rumba és jive lépéseket sajátíthattak el a tánctanítás során.


Tánctanítás. Horosz Gergõ tanítja a fiúkat (balra), felesége a lányokat (jobbra). Utána persze együtt is táncolhattak.

A bált Meszéna Zsolt, a Szentimrevárosi Egyesület választmányának elnöke, és Stróbl Betti nyitotta meg. Ezután az elsõ bálozók angol keringõjében gyönyörködhettünk.


Nyitótánc 1.


Nyitótánc 2.


Nyitótánc 3.

A nyitótánc után megkezdõdött a szabad tánc, keringõtõl kezdve cha-chán át a rock and rollig, közben közös táncokkal, rögtönzött Madison tanítással és skót tánccal, a Nutrockers együttes és remek zenekeverõink közremûködésével .


Szabad a tánc 1.


Szabad a tánc 2.


A Nutrockers együttes élõben szolgáltatta a talpalávalót

Az Akherón együttes magyar és moldvai táncháza törte meg egy idõre a standard és latin táncok sorát.


Az Akherón együttes néhány tagja


Népszerû volt a táncház


Táncház körben


Táncház sorban

Néhány tíz perccel a táncház után megkezdõdött a sorsolásos táncverseny. 21 fiú és 21 lány jelentkezett a megmérettetésre. A véletlenszerûen összepárosított táncosok közül három fordulóban összesen 9 páros került be a döntõbe. A döntõbe jutott párosok tagjait ismét véletlenszerûen összekevertük, és így táncolták el a cha-cha-chát, keringõt, sambát és rock and rollt.


Tánc - még nem verseny


Pillanatképek a táncversenybõl

Éjfél körül sokminden történt. Elõször is megtekinthették a nyitótáncot azok, akik esetleg elsõ alkalommal elmulasztották. Azután fény derült a sorsolásos táncverseny gyõzteseire.


Nyitótánc - a második kör


A táncverseny helyezettjei (sorban az I., II., III. helyezett páros)

Sor került a táncok kapcsán kitöltendõ lottószelvények nyerõszámainak kisorsolására. A szerencsések tánczenés CD-ket, SZIE kiadványokat nyertek.

Megszakítás nélkül hajnali kettõig tartott a mulatság, mindenkinek lehetõséget adva arra, hogy utolsó csepp erejét is kitáncolja magából.

További képek a SZIE honlapján lévõ Képtárban találhatók, illetve megrendelhetõk CD-n Gilyén Pétertõl (gilyen@freemail.hu).

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik lehetõvé tették, hogy 2003-ban is szép, emlékezetes SZIE bálon vehettünk részt: annak a több mint 50 segítõnek, akik az elõkészítésben és lebonyolításban közremûködtek, a Gellért-fürdõ személyzetének és természetesen minden táncos vendégünknek. Külön köszönet a fõszervezõknek Meszéna Zsoltnak és Lassó Andrásnak, továbbá Gilyén Péternek (hangosítás, hirdetés és minden egyéb), Müller Zsófinak (büfé és helyszín elõkészítés), Stróbl Bettinek (konferálás), Mészáros Gergõnek (hangosítás, zene), Pataky Gyurinak (hangosítás, zene), Horosz Gergõnek és feleségének (tánctanítás), Szabó Diánának és Holló Andrásnak (nyitótánc szervezés és tanítás), Nutrockers és Akherón együtteseknek, Hillier Dánielnek (zene), Erõs Tamásnak (zene), Karai Csabának (zene), Szita Bálintnak (fényképezés), Csányi Tamásnak (a meghívók gyors elkészítéséért), és a meghívó rajzolójának.

 


Hónapokkal, hetekkel, órákkal a bál elõtt megkezdõdött a készülõdés. A képen a stáb néhány tagja a büfé elõkészítése közben.


Egyszer minden jónak vége szakad - így történt a bállal is. Itt éppen az Akherón együttes készül elhagyni a helyszínt. Miután a vendégek hazaindultak a szervezõknek kezdõdött a pakolás, rendrakás kevésbé izgalmas néhány órája. Azért hajnali 4-5 óra körül már nyugovóra térhettünk.