Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Beszámoló a SZIE 2004. évi báljáról

 


Idén az újítások vagy a korábbi évek jó élményei alapján igen sokan voltunk (jövőre ezért kevesebb főben korlátozzuk a résztvevők számát, hogy egész este kényelmesen lehessen táncolni), és bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát!

Röviddel kapunyitás után megérkeztek első vendégeink, akik a büfében vagy a teaházban beszélgetve, bort, teát kóstolva vagy a középső teremrészben tangót tanulva várták a bál megnyitását.


A büfé, szendvicsekkel és vendégeink által hozott italokkal és süteményekkel, hátul a teaház, különleges teákkal és tokaji borokkal.


A sütemények mellett szellemi táplálékot is magukhoz vehettek az érdeklődők.

Rövid beszédével Meszéna Zsolt, a Szentimrevárosi Egyesület választmányának elnöke nyitotta meg a bált, majd az első bálozók gyönyörű keringője következett.


Nyitótánc 1.


Nyitótánc 2.


Nyitótánc 3.

A megnyitás után a standard táncok kaptak főszerepet, sok keringővel, polkákkal, tangóval, majd közösen egy skót ceilidh táncot tanultunk.


Szabad a tánc 1.


Szabad a tánc 2.

A táncolás és a zene élményét afiatal zenészekből álló ChamEleOn biG bAnD játéka, swingjei és latin zenéi tették még emlékezetesebbé.


A ChamEleOn biG bAnD 1.


A ChamEleOn biG bAnD 2.

Élőben zenélt és tanított moldvai táncokat a Berszán együttes, szó szerint megával sodorva a táncosokat.


A Berszán együttes


Idén is nagy népszerűségnek örvendett a a táncház

Táncok kisebb-nagyobb körben

A táncház után még visszatért a ChamEleOn biG bAnD. Miközben a zenekar előkészült a közönség a "Határ út" című rövid jelenetet tekinthette meg.


Határ út

Az este folyamán sokszáz ember kereste párját, akivel a bejáratnál kapott kettévágott idézetet tartalmazó papírdarabja összeillik. Akiknek sikerült, azok értékes ajándékot kaptak és közülük került ki a Bál Hercegnője és Hercege, akik egy szép tortát és egy vacsorameghívást nyertek a Fehér Páva étterembe.


Ez a pár például nem illik össze. A siker érdekében sokakat kell megtáncoltatni és nézeteket egyeztetni.

Változatos zenék követték egymást éjfélkor pedig ismét megnézhettük az első bálozók nyitótáncát. Ezt követően már csak egyetlen esemény szakította meg a táncok sorát: kisorsoltuk a tombola nyereményeit (többek között gyümölcskosarakat, jegyet a Városligeti Bálra, társasjátékot, színházjegyet, és a fődíjat, egy egynapos bécsi városnéző utazást a Makrovilág utazási irodával).


Éjfélkor újra láthattuk az első bálozók nyitótáncát.

Szünet nélkül tartott a tánc hajnali kettőig. Jónéhányan még ezen a késői órán is éreztek erőt magukban a tovább táncoláshoz, de erre ilyen keretek között legközelebb majd csak egy év elmúltával kerülhet sor - akkor is szeretettel várunk mindenkit!

Éjfél után a kifejezett társastáncok mellé pár egyéb sláger zene is vegyült a közönség köreiben nagy sikert aratva.

További képek találhatók a bálról a Képtárban!

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik lehetõvé tették, hogy 2004-ban is szép, emlékezetes SZIE bálon vehettünk részt: annak a több mint 50 segítõnek, akik az elõkészítésben és lebonyolításban közremûködtek, a Gellért-fürdõ személyzetének és természetesen minden táncos vendégünknek. Külön köszönet a fõszervezõknek Pataki Gyurinak, Meszéna Zsoltnak, Gilyén Péternek, Lassó Andrásnak (főszervezők), Müller Zsófinak (büfé és helyszín elõkészítés), Juhász Miklósné Katinak (büfé), Nagy Csillának (teaház), Stróbl Katinak (szervezés, hirdetések, kapcsolatok), a nyitótáncosoknak, a ChamEleOn biG bAnD és Berszán együtteseknek, Horosz Gergõnek és feleségének (tánctanítás), Hillier Dánielnek (zene), Erõs Tamásnak (zene), a SZIE Környezetvédelmi Szakosztályának (környezetvédelmi javaslatok, segítség a lebonyolításban) a meghívó grafika rajzolójának és végül, de nem utolsó sorban támogatóinknak a PharmaPress nyomdának a meghívók elkészítéséért, a László Pincészetnek a borkóstolás biztosításáért, a Gondola portálnak a hirdetési lehetőségért, az Omas kölcsönzőnek a nyitótáncosok ruháihoz való hozzájárulásáért.Sok hónappal a bál elõtt megkezdõdött a készülõdés. A képen a stáb néhány tagja látható hajnali fél öt körül, amikor végére értünk a pakolásnak és minden a helyére került.


Nagy számban hoztak vendégeink visszaváltható palackokban üdítőt, köszönjük! A bál során keletkezett hulladékot szelektív módon gyűjtöttük össze és dolgoztatjuk fel.