Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 _blockreference_formatter_get_block() függvényben (/var/www/web/clients/client26/web23/web/sites/all/modules/blockreference/blockreference.module 403 sor).

Beszámoló a SZIE 2005. évi báljáról

Nagy örömmel számolhatunk be róla, hogy a SZIE bál a 2005. évben is sok táncolni szerető vendéget vonzott a Szentimreváros határain belülről és kívülről egyaránt. A bálon összesen körülbelül 700-an vettünk részt.


Kapunyitás után Franklin Camillo és Megyesi Gabi tanított minden vállalkozót a Salsa alaplépéseire.


Bizony nem mindig könnyű elsajátítani egy-egy új lépést...


Meszéna Zsolt, a Szentimrevárosi Egyesület választmányának elnöke nyitotta meg a bált. Ezt követően az első bálozók mutatták be gyönyörű nyitótáncukat...


... egy angol keringőt.


A nyitótáncosok


A nyitótánc után pillanatok alatt megtelt a tánctér párokkal. A keringőket, polkákat és egyéb standard táncokat fokozatosan egyre több latin tánc színesítette.


A salsázáshoz Franklin Camillo és Megyesi Gabi hozta meg a kedvünket rögtönzött táncbemutatójukkal.


A társastáncok sorába Duna-menti néptáncok ékelődtek. A zenét a Valkó együttes szolgáltatta, a táncot pedig Eplényi Anna és párja tanította.


A néptáncba mindenki bekapcsolódhatott, és - amint ez a képen is látható - ezt igen sokan meg is tették.


A táncban megfáradtak és a csendes beszélgetésre vágyók egy pohár móri bor mellett pihenhettek meg. Az est során több alkalommal szakértő segítséggel kóstolhattunk bele Miklós Csabi pincéjének boraiba.


Természetesen nem csak innivalókat, hanem szép (és finom) szendvicseket és a vendégeink által hozott süteményeket is fogyaszthattuk.


Rövid táncversenyt rendeztünk, melyre hölgyek és urak külön-külön jelentkeztek és a párokat véletlenszerűen sorsoltuk össze. Két elődötnő után kiválasztottuk a hét legjobb párost, melynek tagjait aztán ismét véletlenszerűen párba állítottuk, és így mutathatták be a döntőben táncaikat. Nagyon szép táncokat láthattunk, melyekben külön érték, hogy nem összeszokott párosok betanult sorait láthattuk, hanem helyben rögtönzött koreográfiákat.


Támogatóink sok értékes ajándékot ajánlottak fel a bál vendégeinek, melyeket éjfél után sorsoltunk ki. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóink önzetlen felajánlásait!


A hölgyek egy-egy tánc után egy színes gémkapcsot adhattak át partnerüknek. A legtöbb kapcsot összegyűjtők értékes ajándékokat kaptak. Ezután pedig többszáz szál virágot osztottunk ki, hogy az urak ennek átadásával mondhassanak köszönetet táncpartnereiknek.


Szép számmal voltunk még jelen, ébren és talpon hajnali kettőkor is, amikor a bált lezáró utolsó lassú szám megszólalt. Reméljük minden vendégünk jól érezte magát!

Amennyiben véleményt, javaslatot, bármilyen visszajelzést szeretne adni a bálról, kérjük, írjon nekünk!

Különösen örülünk a biztató szavaknak, ezek a pozitív visszajelzések és a bálon a sok lelkes, mosolygós arc látványa adják az erőt a szervezőknek és a segítőknek, hogy évről-évre megrendezzék ezt a bált.


Köszönjük minden résztvevőnek, segítőnek, támogatónak, hogy jelenlétével illetve munkájával hozzájárult ahhoz, hogy ez az este mindenki számára emlékezetes, szép élményt jelenthessen!

a Szentimrevárosi Egyesület és a főszervezők - Gilyén Péter, Héjj Balázs, Lassó András, Meszéna Zsolt, Mészáros Gergely, Müller Zsófia, Nagy Csilla, Pataki György

A bál szponzorai voltak:

Pharma Press

Salsa Mania tánciskola

Kató és Fivére Bt

Miklós Csabi pincéje

Gondola

Katka háztartási bolt

Magyarjég budai jégpálya

Quo Vadis könyvesbolt


A SZIE Zöld Kör közleménye

A 2005. évi SZIE BÁL utáni „szemétszüret” termése az idén a következõképpen alakult:
73 db visszaváltható ásványvizes és üdítőspalack - visszaváltottuk
112 db eldobahtó ún. pet palack, ezeket a legközelebbi (Ménesi út) szelektív hulladékgyűjtő szigetre szállítottuk
A „számtalan” rostos üdítős dobozt pedig a szemétbe helyeztük

A BÁL-on visszaváltható kiszerelésű palackkal megjelenõ résztvevők között jelképes ajándékként 3 db „ezerszerhasználható lenvászon bevásárló szatyrot” sorsoltunk ki, hogy ne kelljen alkalmi egyszerhasználatos nylon zacskókat vásárláskor használni.

Köszönjük az együttműködést, és külön köszönet az akcióban oroszlánrészt vállaló Juhász Katinak és Laukó Máriának!

Nemes Gábor