Üdvözöljük a Szentimrevárosi Egyesület honlapján!

A Szentimrevárosi Egyesület (SZIE) 1991-ben alakult civil szervezet. Célja, hogy tagsága számára keretet biztosítson a különféle közösségi tevékenységek adta örömteli együttlétnek, hogy az egymásra való odafigyelés erősítse a tagok elköteleződését a közösség önkéntes szolgálatára. A SZIE mindenekelőtt a keresztény/keresztyén értékeket elfogadó és valló szentimrevárosiakat kívánja szolgálni, lehetőségeket kínálva tagjainak ahhoz, hogy gondolkodásukban és tetteikben felelős polgárokként legyenek egy élő közösség aktív tagjai.

Egyesületünk kezdeményezéseinek széles skálája a kisgyermekes családoknak szánt közös rendezvényektől kezdve a fiatalok dinamikusabb igényeit kielégítő alkalmakon át a minden korosztály által látogatható eseményekig terjed. Vannak kifejezetten mozgás-, látás- és hallássérülteknek szánt programjaink is. Lehetőséget kínálunk szellemi-lelki töltődésre, játékra, kirándulásra, sportra egyaránt.

Az Egyesület minden korosztályt vár tagjai közé, de különösen számít a fiatalok aktivitására.


Beszámoló a májusi kirándulásról

Legutóbb május közepén kirándultunk együtt, ideális körülmények között. A Batthyány térről indultunk, és Pomázon át Dobogókőig utaztunk. Először letekintettünk a Duna-kanyarra, majd elindultunk a Thirring-sziklák felé, meredeken lefelé. A hegy északi lejtőjén több hatalmas sziklatorony meredezik, melyet egy körsétával lehet megtekinteni. Ez visszavisz a hegytetőre, ahonnan elindultunk Dömös irányába, végig lefelé.

Kedves Testvérek!

Napjainkban sok probléma fenyegeti a teremtett világunkat. Ezek között van olyan, amin nem tudunk változtatni (pl. a háború), de szerencsére van olyan területe is a félelemkeltő veszélyeknek, amin lehetőségünk van jobbítani. Ezért a plébániai közösség néhány teremtésvédelem iránt elkötelezett tagja arra vállalkozott, hogy a saját területükön szerzett tudásukkal segítik a teremtésvédelem előmozdítását a Szent Imre Plébánián és annak vonzáskörzetében.